virtuaalihevonen - a sim-game horse


Freja v. AhlstedtKutsumanimeltään Freja
Rekisterinumerolla VH15-000-0000
Syntynyt 19.03.2015, iältään 5v. (ikääntyy satunnaisesti)
Rodultaan norjanvuonohevonen
Sukupuoleltaan tamma
Väriltään valkohallakko
Säkäkorkeudeltaan 143 cm

Painotukseltaan yleispainotteinen
Koulutustasoltaan ko. Helppo B, re. 80 cm

Omistajana Amanda (VRL-10878)
Kasvattajana Stall Ahlstedt (VRL-00000)


Luonnekuvaus

Freja on oman arvonsa tunteva ponirouva, joka mielellään höykkyyttää kaksijalkaisia ja pyrkii saamaan niskalenkin. Ruualle perso tamma omaa hieman tyhmän tavan olla aina röyhkeästi tutkimassa kaikki hoitajansa taskut. Toisinaan hoitaja on toiminnan johdosta vähällä kaatua kumoon. Frejasta löytyy myös se mukavempi puoli, ja tutuille ihmisille se onkin jo aikamoinen nallekarhu. Tuntemattomien kanssa on aluksi kuitenkin aina selvitettävä kuka määrää kaapin paikan. Jos se on Freja, saa ihminen olla jatkuvasti käskemässä ponia, joka tekisi asiat oman päänsä mukaan ja viittaa kintaalla hoitajan haluamiset.

Hoitaessa Freja seisoo suurimman osan aloillaan, mutta vatsan tai pään harjauksen aikana tamma mielellään steppailee paikallaan tai kurottelee taivaalle. Harvoin tamma käy kiinni hampain, mutta joskus oikein huonon päivän sattuessa alle, voi Freja kevyesti nipistää hoitajaansa pään harjauksen yhteydessä. Nopeasti sen saa kuitenkin palautettua maanpinnalle järeällä käskyllä. Kavioiden puhdistus ei myöskään ole se kaikkein helpoin homma. Freja vain jököttää paikallaan korvat takaviistossa, kun hoitaja pyrkii saamaan hevosen jalan ylös. Ellei tunne Frejaa, tulee kavioiden puhdistuksesta hermoja raastava taistelutanner. Mikäli käskyttäminen unohtuu ja Frejaa alkaakin houkutella jalannostoon, voi olla, että tamma nostaa kinttunsa paljon nopeammin ja vähemmällä vaivalla. Arvon rouvaa ei siis pidä alkaa pakottamaan yhtään mihinkään, koska sitä ei kiinnosta alistua kenenkään tahtoon.

Taluttaessa Freja ei keskity millään. Se pyyhältää vauhdikkaalla juoksuaskeleella hoitajansa vierestä ja nykii riimunnarua minkä jaksaa. Ketään keijukaista ei laiteta Frejaa taluttamaan tai molemmat löytyvät jostakin ojasta toinen vähän iloisempana kuin toinen. Tarhasta haku on myös pieni murheenkryyni, mutta jälleen kerran houkuttelun kera Freja yleensä antautuu helpommin. Jättimäiseltä kesälaitumelta haku voi kuitenkin olla toinen ja siihen saatetaan tarvita useampaa hakijaa, että sinne tänne laukkaava ponitamma saadaan turvallisesti kiinni. Laumassa Freja on siellä arvojärjestyksen kärjessä eikä tamma helpolla luovu paikastaan. Freja on myös usein nuorten ponien päiväkotitäti, joka pitää silmällä peuhaavia kakaroita ja pistää ne myös tarvittaessa ojennukseen. Tämän tamman lähellä ei nimittäin pelleillä ellei halua saada selkäsaunaa.

Freja sopii ratsuksi sellaiselle, joka ei pelkää vauhtia eikä yllätyksellisiä tilanteita. Kouluaitojen sisäpuolella tamman keskittyminen on herpaantua useasti eikä se jaksa päivästä toisteen puurtaa samoja tehtäviä kroppa mutkalla. Taitavan ratsastajan kanssa, joka saa Frejan vauhdin aisoihin, tamma toimii hienosti myös koulukentillä. Esteet ovat kuitenkin Frejan bravuuri. Poni herää heti esteen nähdessään ja on kovassa imussa sitä kohti oli askellaji mikä tahansa. Kun vihdoin päästään loikkimaan, Frejasta saa pitää kiinni ettei se jyrää puomien läpi. Tamma on ennakkoluuloton eikä sitä erikoisemmatkaan esteet hätkäytä vaan aina se on korvat hörössä lähestymässä estettä kuin estettä. Freja on vahva niin henkisesti kuin fyysisestikin ja sen vuoksi hyppääminen saattaa aiheuttaa ratsastajalle tuskaisia hikipisaroita otsalle jo parin hypyn jälkeen. Freja kieltää erittäin harvoin, joten jos kieltäytymisiä tulee useampi kappale samaan treeniin, kannattaa alkaa miettimään onko kaikki kunnossa. Kärryjen edessä poni osaa kyllä olla, mutta vauhtia on joskus liikaa ja ajajalla saattaa joskus olla pieni pelko siitä, että pysyvätkö kärryt pystyssä vai eivät.

Sukutaulu

i. Frodo v. Ahlstedt
nvh, vhkk, 141 cm
ii. Throst KTK-I
nvh, 144 cm
iii. Aegir
nvh, rnhkk, 145 cm
iie. Norna
nvh, phkk, 144 cm
ie. Njorthrbiartr
nvh, vrnhkk, 138 cm
iei. Lachlan
nvh, vrnhkko, 140 cm
iee. Ebba
nvh, rnhkko, 135 cm
e. Edda v. Ahlstedt KTK-II
nvh, 142 cm
ei. Troll Svoras KTK-I, KRJ-II, VVJ-I
nvh, 145 cm
eii. Skovly
eie. Tillie
ee. Ylva NOR KTK-II
nvh, rnhkk, 141 cm
eei. Thorsten
eee. Borghild

Jälkikasvu

o/t. 00.00.0000 Varsan nimi (i. Orin nimi)

Kilpailukalenteri

KRJ sijoitukset: 00 kpl
00.00.0000 KRJ Kilpailupaikka - helppo X - 1/100
00.00.0000 KRJ Kilpailupaikka - helppo X - 1/100
00.00.0000 KRJ Kilpailupaikka - helppo X - 1/100
00.00.0000 KRJ Kilpailupaikka - helppo X - 1/100
ERJ sijoitukset: 00 kpl
00.00.0000 ERJ Kilpailupaikka - 00cm - 1/100
00.00.0000 ERJ Kilpailupaikka - 00cm - 1/100
00.00.0000 ERJ Kilpailupaikka - 00cm - 1/100
00.00.0000 ERJ Kilpailupaikka - 00cm - 1/100

taustakuva © The Inspiration Gallery
Kaikki muu, ellei toisin mainita © Amanda

My Site